Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Anna palautetta Hiljainen tieto -wikistä

Voit antaa palautetta wikistä, sen rakenteesta, käytettävyydestä tai vaikkapa ulkoasusta kommentoimalla tätä palautesivua.

 1. Kirjadu sisään ja
 2. klikkaa alareunasta kohtaa Add Comment!

Voit jättää palautetta myös palautelomakkeella, jonka voit halutessasi täyttää anonyymisti.

Kaikki palaute, olivatpa ne risuja, ruusuja tai konkreettisia parannusehdotuksia, auttavat meitä kehittämään wikistä entistä paremman ja käytettävämmän.

Kiitoksia panoksestasi jo etukäteen!

Wikin taustatiimi

3 Comments

 1. Pari ajatusta...

  • Kiinteät kirjoittajien nimet sivujen alalaidassa tuntuvat turhilta, jos kerran kyseessä on wiki, jota kenen tahansa on lupa muokata.
  • Muokkausnappi voisi olla enemmän esillä. Nyt se häviää tuonne alas "page operations" -nappulan alle (oletuksena vissiin piilossa jopa!).
  • Miksei järjestelmää ole lokalisoitu suomen kielelle? On ärsyttävää, kun sivujen teksti on suomeksi, mutta käyttöliittymä pelkästään englanniksi.
  • Niin ja tosiaan ääkköset eivät toimi ihmisten nimissä. UTF-8 pitäisi olla nykyaikana oletus.

  Mutta yleisesti ottaen hieno idea luoda hiljaisen tiedon tietopankki, sitä tuntuu yliopistolla olevan välillä vähän turhankin paljon. Toivottavasti opiskelijatkin oppivat tätä käyttämään ja saadaan paljon innokkaita kirjoittajia/muokkaajia.

  1. Hei Miika!

   Kaikki mainitsemasi asiat ovat sellaisia Confluence-wikin ominaisuuksia, joihin emme edes admin-oikeuksilla pysty vaikuttamaan. Varsinkin tuota muokkausnapin paikkaa on harmiteltu. Ei oikein voi muuta kuin odotella, että josko confluencen päivityksissä tulisi joskus näihin asioihin muutoksia.

   Toivotaan kuitenkin, että wikiin koottu sisältö houkuttelee käyttäjiä mukaan sankoin määrin, teknisistä omituisuuksista huolimatta!

   1. Moi, hyviä kommentteja, ja tässä pari vastausta kysymyksiin:

    • Muokkausnapin saisi selkeästi esille sivujen ylälaitaan muuttamalla wiki-työtilan oletusulkoasun toisenlaiseksi. Confluence-wikin oletusteemassa sivun lisäys- ja muokkausnappi on näkyvissä ylhäällä. "Vasen navigointi" -teeman käyttäminen on suunnitteluvalinta.
    • Kirjoittajan nimi taitaa olla itse asiassa käytännön kertojan nimi, vaikka sen olisi joku muu kirjannut. Nimen esiin tuomiselle haetaan sellaista inhimillistä näkökulmaa, ihmiset näitä käytäntöjä pyörittää, eivät organisaatiot :)
    • Confluence-wikin kieli on tarkoituksella englanti, jotta järjestelmä olisi mahdollisimman laajasti käytettävissä myös JY:n ulkopuolella. Jatkossa voi olla mahdollista, että käyttöliittymän kieli tulisi käyttäjän selaimen kielivalinnan mukaan.
    • Haka-kirjautumisen kautta ääkköset eivät toimi nimissä, ja se on harmillista. Asiaa pyritään selvittämään Confluencen tarjonneen yrityksen kanssa.